OM KØBENHAVNS RADIOBIOGRAF

HVEM ER KØBENHAVNS RADIOBIOGRAF?

Københavns Radiobiograf er en non-profit frivillig forening drevet af 14 medlemmer, der til daglig har berøring med det danske radio, podcast og lydkunst miljø - både blandt de etablerede mediehuse og som selvstændige freelancere.

HVAD VIL VI?

Radio- og lydfortællinger er i løbet af de seneste par år trådt ind i en ny guldalder. Podcastmediet har gjort lydfortællingen yderst populær (igen), ved at give mulighed for at lytte hvor og hvornår, du vil.

 

Men i Københavns Radiobiograf lytter vi sammen. I mørket er der plads til nærvær og koncentration, og når vi også hører naboens reaktioner opstår der et sælsomt fællesskab. Gode lydfortællinger af høj kunstnerisk kvalitet skaber empati, viden og forståelse, fordi de giver os nærbilleder fra andre menneskers liv og har en sjælden styrke til at røre os.

 

Podcastens natur indbyder som regel til, at vi lytter alene

- og det aspekt vil vi gerne udfordre med Københavns Radiobiograf. 

HVAD ER EN RADIOBIOGRAF?

En klassisk radiobiograf er en fælles lytteoplevelse i biografmørket, hvor du sammen med publikum lytter til kuraterede billedskabende lydfortællinger af de bedste af slagsen. Dine værter introducerer og fortæller nyttig og unyttig baggrundsviden og sørger for at du bliver ført igennem arrangementet med varme og godt humør. 

 

Nogle aftener lytter vi ud fra et givent tema og andre gange har vi inviteret en spændende radioproducer eller lydskaber til at præsentere sine egne lydfortællinger, dokumentarer, lydpostkort og dramadokumentarer.

 

Et arrangement varer typisk mellem 1,5 og 2 timer og foregår mest i mørket. Men det gør ikke noget, for du stadig din sidemand til at grine, gispe og græde, og billederne skaber du helt selv inde i hovedet.


NB: Det kan godt føles en smule intimt, men det er fordi du får fortællinger fortalt i god lyd, så det virker som om at fortælleren er helt tæt på. Det er et særligt nærvær, som du kan opleve i fællesskab med dine medlyttere.

HVEM ER VI?

Anna_optimized.jpg

Anna Hjortdal

Formand for Københavns Radiobiograf og har været med i radiobiografen siden 2017. Arrangerer Shortdox. Uddannet journalist og har rapporteret, monteret og produceret radio for blandt andet DR Fyn, P1 Public Service og P1 Radiofortællinger. Nu lingvistikstuderende på Lunds Universitet. Meget begejstret for virkelig gammel radio. Kan det ikke blive gammelt nok og er DR’s arkiver old news, kan den svenske serie Lort-Sverige fra 1938 anbefales.

s%C3%B8ren_optimized_edited.jpg

Søren Korsholm

Næstformand i Københavns Radiobiograf, journaliststuderende på RUC og selvstændig radioproducent. Har gennem sin tidlige karriere som postbud lyttet til lidt for meget montageradio. Og så synes han, at radio er bedst, når han griner.

portrætaskluge_optimized.jpg

Anne Sofie Kluge Hedegaard

Er foreningens kasserer med en svær kærlighed til kontrakter, budgetter og årsregnskab, og har været enevældig på denne post i tre år. Har været en del af Københavns Radiobiograf siden 2015 og været med til at starte og producere vores tre festivaler som festivalproducer. Når hun ikke laver radiobiografer, arbejder hun som producent på kulturfestivaler i København og har en særlig glæde ved kabler og teknik.

Eva_optimized_edited.jpg

Eva Lange

Bestyrelsesmedlem og har været med i Københavns Radiobiograf siden 2017. Studerer på forfatterskolen. Et yndlingsradioværk er ’døde katte’ af Georg Larsen fra 1994.

sk%C3%B8ntportr%C3%A6t_optimized_edited.

Nikolaj Krogh Bonde

Bestyrelsesmedlem, arrangerer Shortdox og ad hoc opgaver. Uddannet journalist og arbejder til daglig på DR P4 København som nyhedsvært og producer. Storforbruger af podcasts - dokumentarer, satire- og fodboldprogrammer. Elsker radio, der gør ham klogere, og giver et indblik i en verden, som er de færreste forundt - både på godt og ondt.

Lærke-optimized.jpg

Lærke Soedring Nielsen

Har en master i radiodokumentar og drama fra Goldsmith University of London. Arbejder med dokumentar - interview og redigering, mix og masterering (postproduktion) og lyddesign.

madsbjørn_optimized.jpg

Mads Bjørn Lundsgaard

Selvstændig radioproducent og laver i øjeblikket portrætradio for Loud. Har tidligere været tilknyttet DR som praktikant på Radiofortællinger, har produceret en reportageserie for P1 og har en bachelor i antropologi fra KU.

Christina optimized.jpg

Christina B. Kjeldsen

Selvstændig forfatter, journalist og lydproducent med en cand.mag. i dansk og moderne kultur fra KU. Christina faldt ind i Radiobiografens arme efter hun vandt Shortdox 2020 og har selv i mange år lyttet grådigt til alt, hvad hun kan finde af interessant lyd på både dansk, norsk, svensk og engelsk – dog med forkærlighed for P1 Dokumentärs helt særlige, og meget svenske, højtidelige og klassiske dokumentarform.

Anne-Laura optimized.jpg

Anne-Laura Hedegaard

Freelance journalist og podcastproducent. Hun elsker fortællinger, der tager kvælertag på tabuer, langsomme, intime fortællinger og legende lyddesign. Måske grænsende til det corny.

Nanna H optimized.png

Nanna Hastrup

Læser en kandidat i socialvidenskab og arbejder som produktionsassistent på P1. Optaget af podcastens demokratiske og aktivistiske potentialer, både når det kommer til historiefortælling og samfundsforandringer. Er altid på udkig efter god radio om køn, etnicitet og retfærdighed.

 

BOOK OS

Højskoler, folkeskoler, radionørder eller andre interesserede kan booke os til fx:

- Radiobiograf

- Konsulent ift. undervisningsforløb med podcast

- Oplæg om lyd og lydfortællinger

- Med mere...

Skriv til info@radiobiografen.dk - hvis du/I vil booke os. 

Perfekte gruppebilleder! Københavns Radi

Tidligere Samarbejdspartnere

SMK, Scenekunstskolens Efteruddannelse, DR, 24Syv, Politiken, Fondet for dansk-norsk Samarbeid, Nordspråk, Dansklærerforeningen, Third Ear, Roskilde Festival, Avernax Festival, Den Hirschsprungske Samling, Gloria Biograf, Empire Bio, Bremen Teater, Imperial, Nordisk Film, Absalon, Vester Vov Vov, Designhøjskolen Højer, Vallekilde Højskole, S/H, Frederiksberg Bibliotek,  Københavns Hovedbibliotek. Dansk Blindesamfund, Ofelia Plads, Det Kongelige Teater, Radio Atlas, MIRP, Third Coast, Oersaken, Oslo Podkastkino, Golden Days, CAFx, Billetto, Studio Atlant, NRK, YLE, KNR, KVF, RUV, Stockholm Radiobiograf, Munck Studios, Filt.